Stödassistent till daglig verksamhet Agda

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vill du vara med och fortsätta utveckla vår fina verksamhet DV Agda tillsammans med kollegor, stödpedagog, samordnare och chef? Tycker du att det är spännande med variation och gillar att tänka kreativt, lösningsfokuserat och målinriktad?
Då kan du vara en utav dem som vi söker!

Arbetsplatsen ligger intill redan befintlig daglig verksamhet, Skulptören. Vår målsättning är att varje individ ska få möjlighet att leva utifrån LSS värdegrund genom självbestämmande, delaktighet, integritet, tillgänglighet och helhetssyn. Vår målgrupp har autism och tidig utvecklingsnivå vilket innebär att de har svårigheter att förmedla sina tankar, behov och sin vilja så att dem blir förstådda av andra människor.

Inom Funktionsstöd erbjuds du en välfylld utbildningsportal som rymmer såväl fysiska som digitala utbildningar, anpassade utifrån kundernas behov.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:

• Individuellt stöd i sina aktiviteter på den dagliga verksamheten
• Utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsvariationen
• Stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
• Stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
• Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
• I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, eller bistå kund med egenvård
• Arbeta på mer än en arbetsplats

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt barn- och fritidsprogram med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete alternativt vård-och omsorgsprogram med inriktning psykiatri eller funktionshinder eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Arbetet kräver erfarenhet av arbete med människor med funktionsvariationer och gärna erfarenhet/kunskaper i AKK. Vi ser gärna att du är stresstålig och kan hantera eventuella utmanande uttryckssätt. Har du erfarenhet och kompetens inom Autismspektrum samt kunskap inom tydliggörande pedagogik, TAKK och/eller sinnesstimulering är det meriterande liksom vana att arbeta med pedagogiska program.

Eftersom arbetet innebär kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person har du en god samarbetsförmåga, är stresstålig och har ett professionellt förhållningssätt. Du är flexibel, kan fatta egna beslut och utföra arbete på uppdrag av andra.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2024-05-03
Ansök senast
2024-05-17

Kontaktpersoner

  • Malin Hedström
    Enhetschef
    Telefon 044-13 28 31
  • Kommunal
    Telefon 010-442 79 57

Ansökningsinformation

Referensnummer
OMS-2024-82Ansök här

Övrig information

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 20 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?